iunie 2016, Ambasada SUA
 
 

Despre experiența avută la Crama Budureasca

 

"Toți cei de la secțiile consulare dorim să vă mulțumim pentru că ați fost o gazdă atât de primitoare cu ocazia Zilei Conducerii Consulare, de pe 23 iunie. Crama Budureasca s-a dovedit a fi o locație perfectă. Este un loc minunat. Ne-am simțit confortabil și am fost primiți într-un mod extraordinar, serviciile oferite de Budureasca fiind la un nivel foarte înalt.


Mulțumiri deosebite pentru Șerban Gheorghiu, pentru că a fost un ghid foarte energetic și informativ. Sperăm să ne întoarcem la Crama Budureasca odată cu sezonul "culesului", așa că ne vom revedea curând."

Daniel M. Perrone, Consul General

Ambasada SUA la București

 

 

aprilie 2016, Adina Buzatu
 
 

Despre vinurile Budureasca

"Beau rareori și de aceea apreciez de fiecare dată vinurile bune cu arome și caracteristici nobile, iar vinurile Budureasca fac parte din preferatele mele, datorită gustului catifelat și plin, extrem de plăcut, atât ca aperitiv cât și în timpul mesei"

 

 

Adina Buzatu, stilist de renume și fondatorul

magazinelor TRENDS by ADINA BUZATU

 

 

 

 

martie 2016, Costachel.ro
 
 
 

Despre Zenovius de la Budureasca și Zenovius de la Biertan

 

[...] Olfactiv, ne întâmpină mai întâi o combinație de tutun și piele, presărată cu câteva condimente, abia apoi făcându-și apariția și fructele (roșii). Aciditatea e numai bună, ceea ce-i oferă o mai mare prospețime decât avea promoția 2013. Corpolența e medie, chiar un pic spre ușoară, iar alcoolul (14%) e bine integrat.

 

Și, dacă tot l-am pomenit pe Zenovius cel mai bătrân cu un an, trebuie să spun că el este sensibil mai moale și mai catifelat, chiar un pic gemos, în timp ce fratele mai tânăr e mai impetuos, ajutat de sus-menționata prospețime și de niște tanini ușor mai astringenți (dar care au, firește, tot timpul să se îmblânzească). [...]

 

 

 
 

 

martie 2016, Virgiliantu.ro
 
 
 

Despre vinul Origini Cabernet Sauvignon

Am intalnit un Cabernet Sauvignon surpriza pentru mine, care, desi iubesc acest soi, il prefer in asamblaj cu un Merlot.


Acest Cabernet ma poarta putin spre senzatia pe care ti-o ofera un single malt. Un Ardbeg, un Cao Ila, un Lagavulin El are amprente fructoase, dar cu ce ma castiga, este ceea ce iti ofera la cateva secunde dupa ce l-ai degustat. Lemn ud, lemn  batran, uitat de timp, undeva intr-un loc intunecat si umed.Ceea ce se intampla in rest, cu acest vin, e o joaca frumoasa de-a fructele, dar eu apreciez lucrurile mai serioase, masculine, puternice, pe care acest Cabernet Sauvignon le poate oferi, asta doar daca esti atent la ce vrea el sa-ti povesteasca. 

 

 

 

martie 2016, Virgiliantu.ro
 
 
 

Despre vinul Reserve Origini

…si povestea vinului continua cu un asamblaj foarte interesant, format din trei forte rosii, Cabernet Sauvignon, Shiraz si Merlot.

Multa putere pe care trebuie sa stii sa o gestionezi, dar si rotunjimi fructoase care te imbucura si te imbuneaza. Pentru pregatirea terenului de lupta, neaparat un prosciutto, jamon, sonc, a se citi shonc sau cum vreti sa ii spuneti :) , o branza, nu prea aromata ca sa nu creezi haos sau o vita facuta mediu.

Cu acest vin Reserve, trebuie sa ai rabdare, sa iti dai timp si tie, dar si lui, iar daca la inceput te poate intimida prin puterea lui, dupa putin timp, impacarea se va asterne definitiv intre voi, dar si intre cei cu care impartasiti acest moment.

Doamne, ce pofta mi s-a facut!

 

 

martie 2016, Virgiliantu.ro
 
 
 

Despre vinul Shiraz Origini

Un bun prieten imi tot turna in ureche povesti despre vinurile pe care le face Budureasca. Eu ca un “cunoscator” al fenomenului ii radeam cumva superior in nas si ii spuneam ca nu se pricepe si ca el nu stie ce vinuri beau eu!

Dar printr-o conjuctura, am ajuns la Cramele Budureascaunde recunosc ca am ramas impresionat. De la tehnologie, igiena, organizare si peisaj, pana la ce urma sa imi schimbe ideile preconcepute, mai exact, vinurile.

Si o sa incep cu Shirazul din gama Origini. Cand mi-a fost turnat in pahar, radeam, faceam glume, ma distram, dar cand a ajuns la mine mirosul, m-am oprit pentru ca mi-am dat seama ca oamenii astia se ocupa intr-adevar de vin.