Viile Budureasca se intind pe o suprafata de 275 hectare din care 250 de hectare au fost replantate, iar pe 30 de hectare au fost pastrate vitele vechi. Altitudinea pe care se intind viile Budureasca este cuprinsa intre 17m si 400m, iar conditiile de clima si sol favorizeaza in special productia de struguri negri.

Soiurile de struguri negri sunt favorizate de conditiile climatice existente, deoarece aceste soiuri consuma o cantitate de energie mult mai mare decat soiurile albe pentru a ajunge la maturitate si calitate deplina, iar in viile Budureasca conditiile climatice si de sol pun la dispozitie exact acest surplus de energie. Soiurile de strugurinegri au nevoie de un plus de energie atat pentru coacere, cat mai ales pentru sinteza substantelor colorante.

Vinurile roşii produse la Budureasca sunt obţinute din struguri din soiurile Cabernet Sauvignon, Feteasca Neagră, Merlot, Pinot Noir şi Shiraz. Vinurile roşii obţinute din aceşti struguri au culoare strălucitoare cu o intensitate ridicată şi rezistenţa în timp, sunt catifelate, datorită calcarului din sol, sunt extractive şi foarte pline, câştigând foarte mult prin învechire.

Vinurile albe, şi în special cele aromate, cele din soiurile Tamioasa Româneasca sau Muscat Ottonel, sunt şi ele favorizate de avantajele competitive inestimabile conferite de condiţiile naturale din zona Viilor Budureasca: expunerea sudică, perioadă lungă de strălucire a soarelui şi solul  alcătuit din cernoziomuri şi calcar.
Vinurile albe de  Budureasca sunt produse din soiurile Sauvignon Blanc, Feteasca Regală, Tămâioasa Românească, Chardonnay, Feteasca Albă, Pinot Gris, Riesling şi Muscat Ottonel.

Vinurile noastre se adreseaza atat cunoscatorilor si colectionarilor, cat si celor care doresc sa savureze un vin  bun la un pret corect, echilibrat, atat pe piata interna cat si pe cea externa.

Stiri Recente